Palvelut

Metsänhaltijan Yhteismetsä

Metsänhaltijan Yhteismetsä on äärimmäisen vaivattoman ja avoimuuteen perustuvan metsänomistuksen tulevaisuuden menestystarina. Metsänomistaja voi liittää metsätilan tai osan siitä Metsänhaltijan Yhteismetsään ja muuttaa näin metsänomistajuuden äärimmäisen vaivattomaksi. Liittyminen on maksutonta, ja yhteismetsä hoitaa kaikki liittymisen muodollisuudet.

Metsänhaltijan Yhteismetsä on laajeneva, valtakunnallisesti toimiva yhteismetsä, joka valjastaa metsänomistajan hyödyksi Suomen Sijoitusmetsien ja muiden yhteistyötahojen rautaisen ammattitaidon. Metsänhaltijan Yhteismetsä nostaa yhteismetsämuotoisen metsänomistuksen muiden säästämisen ja sijoittamisen tapojen rinnalle.

Metsänhaltijan toiminnassa erityisesti korostuvia asioita ovat mm.:

   • vaivattomuus ja huolettomuus osakkuuden joka vaiheessa,
   • avoimuus ja läpinäkyvyys,
   • toiminnan ammattimaisuus ja tuottavuus,
   • metsätalouden ympäristöviisaus,
   • markkinaperustaisuus ja osuuksien likviditeetti.

Metsänhaltijan Yhteismetsä sopii erityisen hyvin niin metsänomistajalle kuin metsäsäästäjälle ja sijoittajallekin, joka

   • haluaa omistaa suomalaista metsää,
   • haluaa metsäomaisuutensa hallinnoinnin olevan vaivatonta, ympäristöviisasta ja ammattimaista,
   • haluaa yhteismetsärakenteen tarjoamat edut avoimessa, läpinäkyvässä ja tuottavassa kokonaisratkaisussa.

Metsänhaltijan Yhteismetsään pääsee mukaan useammalla eri tavalla:

Metsäalueiden liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään
Oman metsäalueen liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on helppoa eikä vaadi liittäjältä juuri mitään toimenpiteitä. Pääpiirteittäin prosessi menee niin, että teemme liittämisestä tarjouksen liitettävää aluetta vastaavasta yhteismetsäosuudesta. Tarjous pohjautuu liitettävän alueen ja yhteismetsän markkina-arvoihin. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tehdään liittämissopimus, jonka allekirjoituksen myötä liittyjä saa osakkaan oikeudet ja liitettävän alueen hallinta siirtyy yhteismetsälle. Sopimuksen allekirjoitusten jälkeen haetaan välittömästi liittämistoimitusta Maanmittauslaitokselta, jonka prosessissa kestää yleensä pari-kolme kuukautta. Liitos on virallinen, kun se on merkitty kiinteistörekisteriin. Liittäminen on maksutonta, kuten on myös osakkuus tämän jälkeen.

Myynnissä olevat osuudet
Osakkaaksi pääsee myös ostamalla myynnissä olevia Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksia. Myynnissä olevia yhteismetsäosuuksia voit tarkastella mm. täällä: https://sijoitusmetsat.fi/yhteismetsat/yhteismetsaosuuksien-ilmoitustaulu/.

Yhteismetsään liittyminen hankintatoimeksiannolla
Jos sinulla ei vielä ole liitettävää metsäaluetta, ei hätää! Suomen Sijoitusmetsät hankkii sinulle sellaisen. Tämä tapahtuu metsäkiinteistön hankintatoimeksiantona, jonka mukaisesti Suomen Sijoitusmetsät hankkii Metsänhaltijan Yhteismetsään liitettäväksi tarkoitetun metsäalueen. Kaupan jälkeen prosessi etenee metsäalueiden liittämisen tavoin (ks. yllä).

Kysy lisää Metsänhaltijan Yhteismetsästä ja liity joukkoon!