Yhteismetsät

Yhteismetsä­osuuksien arvolaskuri

Yhteismetsäosuuksien arvolaskuri tarjoaa arvokasta tietoa yhteismetsien osuuksien markkina-arvosta. Laskurimme hyödyntää yhteismetsien ajankohtaista kauppahintatietoa, joiden osuuksista on saatavilla luotettavaa hintadataa. Laskenta perustuu kunkin yhteismetsän viimeaikaisiin keskimääräisiin osuuden markkina-arvoihin, huomioiden myös tarkastelujakson pituuden, joka vaihtelee yhteismetsittäin.

Laskurin ohje:

  • Yhteismetsävalikko sisältää yhteismetsiä, joiden osuuksista on tällä hetkellä mielekästä kauppahintatietoa. Laskennassa käytetään viime aikojen keskimääräistä osuuden markkina-arvoa. Tarkastelujakso vaihtelee
   yhteismetsittäin.  
  • Desimaalimerkkinä laskurissa tulee käyttää pistettä, eli esim. 0.025.
  • Kun syötät hinnan tai osuusluvun, saat toisen niistä vastauksena omassa kentässään.
  • Huomioithan, että yhteismetsästä riippuen osuuluvut voidaan ilmoittaa kokonaislukuina tai desimaalilukuina (esim. 30 osuutta tai 0.0030 osuutta). Mikäli laskurin tulos ei vaikuta realistiselta, kokeile syöttää osuusluku eri muodossa.
  • Laskurin tulokset ovat vain suuntaa antavia, eivätkä ne ole hintasuosituksia.

Sivustolla esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu sellaisenaan osto- tai myyntipäätösten perustaksi, eikä SSM vastaa tietojen perusteella mahdollisesti tehtyjen ratkaisujen taloudellisesta tai muusta kannattavuudesta tai järkevyydestä. Laskurin antamat tiedot osuuksien markkina-arvosta eivät kuvaa osuuksien oikeaa tai sopivaa hintatasoa, vaan ne ovat ainoastaan arvioita aiemmin toteutuneiden kauppahintojen keskiarvoista.

Jos Sinua kiinnostaa yhteismetsän osakkuus, osuuden myyminen tai muu yhteismetsiin liittyvä asia, ota meihin yhteyttä!