Myy metsää kauttamme

Metsän myynti

Metsän myynti kannattavasti, sujuvasti ja turvallisesti kauttamme. Autamme metsätilan myyntiprosessin jokaisessa vaiheessa aina metsätilan markkina-arvon eli oikean hinnan määrittämisestä myyntikanavien valintaan ja ostajan löytämiseen.

Lue alta, miten metsätilan myynti meillä etenee ja miten varmistamme, että myyt tilasi oikeaan hintaan.

Metsän myynnin vaihtoehdot

Peruskartoitus auttaa selvittämään myytävän metsätilan oikean markkina-arvon

Kun teet meille metsätilan myyntitoimeksiannon, teemme tilalle aluksi peruskartoituksen. Metsätilan koosta riippuva maksullinen peruskartoitus toimii luotettavana ja turvallisena pohjana metsätilan myymiselle. Se toimii myös verottajan hyväksymänä tila-arviona, jolla määritetään metsäkiinteistön käypä arvo omistajanvaihdostilanteissa.

Peruskartoitus sisältää:

Peruskartoituksen aluksi metsäasiantuntijamme tekee myytävälle metsätilalle maastokäynnin metsävarallisuuden tarkistamiseksi. Maastokäynnillä arvioidaan jokaiselta metsikkökuviolta puuston ja kasvukykyyn vaikuttavat maapohjatiedot.

Maastokäynnin jälkeen laskemme metsätilalle markkina-arvon, joka muodostuu metsätilasi ominaisuuksien sekä markkinahintojen yhteisvaikutuksesta. Markkina-arvon laskemisessa hyödynnämme kehittämäämme Markkinahintaennustetta (MHE), jonka taustalla on Suomen Sijoitusmetsien ylläpitämä verrokkikauppa-aineisto. Se vastaa kysymykseen, kuinka paljon vastaavasta kohteesta on markkinoilla viime aikoina maksettu.

Tämänhetkisen markkina-arvon lisäksi laskemme tilalle markkina-arvon 15 vuoden päähän sekä ja tuottopotentiaalin 15 vuoden suunnittelujaksolle. Tiedot kuvaavat keskimääräistä reaalista vuosituottoa, jonka tilasta saa ostamalla kohteen markkinahinnalla, käsittelemällä sitä suositusten mukaisesti ja myymällä sen 15 vuoden kuluttua senhetkisellä markkinahinnalla.

Autamme löytämään oikean myyntikanavan ja varmistamaan sujuvat kaupat

Autamme tekemään myynti-ilmoituksen, joka sisältää muun muassa kattavat tiedot metsätilasta, tuottoennusteen kassavirtoineen ja kohteen 360-kuvat, jotka mahdollistavat ostajalle helpon tavan tutustua metsätilaan. Autamme myös löytämään oikean myyntikanvan. Oikean kanavan valintaan vaikuttaa metsätilan myyjän toiveet ja aikataulu. Metsätila voidaan myydä suoralla kaupalla hiljaisesti rajatulle, potentiaaliselle ostajajoukolle tai julkisilla markkinoilla.

Jos metsätila päätetään myydä julkaisilla markkinoilla, teemme sille takuuhintatarjouksen. Takuuhinta tarkoittaa, että myyjä saa varmasti myytyä tilansa ja tilasta maksetaan vähintään välitysprosessin alussa määritetty hinta.

Välitämme myyjälle metsätilasta saadut tarjoukset, joiden perusteella myyjä voi tehdä lopullisen myyntipäätöksen ja valita parhaan kauppakumppanin. Tarjouksen hyväksynnän jälkeen järjestämme mahdollisimman huolettoman ja sujuvan kaupantekotilaisuuden, olipa se sitten kasvokkain tai verkossa.

Yhteyshenkilö

Metsän myyntiasioissa teitä auttaa Joni Tervoon.

Ole yhteydessä Joniin pienellä kynnyksellä!

Joni Tervo

Metsätalousinsinööri, LKV

050 573 7209

joni.tervo@sijoitusmetsat.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä viesti oheisella palautelomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.