Mikä on metsäomaisuutesi markkina-arvo?

Arvonmääritys ja kassavirtalaskenta

Arvonmääritysosaamista tarvitaan, kun metsätilaa ollaan myymässä tai ostamassa. Puolueeton näkemys metsän arvosta on tarpeen monissa yhteisomistajuustilanteissa ja sukupolvenvaihdoksissa. Metsän markkinahinnan tunteminen on lisäksi avain metsätalouden kannattavuuden arviointiin.

Usealle metsänomistajalle on kokemuksemme mukaan tullut yllätyksenä metsään sitoutuneen pääoman määrä, ts. metsätilan markkina-arvo. Tässä voimme auttaa – meiltä saat markkinoiden tarkimman hintaennusteen metsäomaisuudellesi. Teemme valuaatiota myös usean kymmenen tuhannen hehtaarin metsäomaisuuksille.

Markkinahintaennuste (MHE) kertoo metsäomaisuutesi markkina-arvon

Suomen Sijoitusmetsien kehittämä ja tieteellisesti vertaisarvioitu Markkinahintaennuste (MHE) kertoo metsäomaisuutesi markkina-arvon. MHE perustuu samalla alueella toteutuneisiin kauppoihin ja metsäomaisuutesi ominaisuuksiin. Markkinahintaennusteen taustalla on Suomen Sijoitusmetsien ylläpitämä ainutlaatuinen verrokkikauppa-aineisto. Se vastaa kysymykseen, kuinka paljon vastaavasta kohteesta on markkinoilla viime aikoina maksettu.

Suomen Sijoitusmetsät tuottaa kassavirta-analytiikkaa ainutlaatuisella hybridimenetelmällä, joka yhdistää metsän markkina-arvon ja tuottoarvon laskentaa. Menetelmän avulla saadaan tietoa metsän tuottomahdollisuuksista ennakoitujen tulevien kassavirtojen perusteella.

Kassavirta-analyysi auttaa hahmottamaan tulevia toimenpiteitä ja mm. hakkuutuloja ja antaa tietoa metsätalouden kannattavuudesta. Yhdistettynä markkina-arvonmääritykseen kassavirta-analyysi antaa parhaan kuvan metsäomaisuutesi tuotosta.

Arvonmääritys lyhyesti:

Suomen Sijoitusmetsien Kassavirta-analyysi lyhyesti:

Yhteyshenkilö

Arvonmääritysasioissa teitä auttaa Aapo Anola-Pukkila. Ole yhteydessä Aapoon pienellä kynnyksellä!

Aapo Anola-Pukkila.

Aapo Anola-Pukkila

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä viesti oheisella palautelomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.