Sijoita metsään avullamme

Metsään sijoittaminen

Miksi metsään kannattaa sijoittaa?

Metsään sijoittaminen on monelle suomalaiselle houkutteleva vaihtoehto, pureudutaan tämän sijoitusinstrumentin tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Vakaa ja turvallinen sijoitus reaaliomaisuuteen

Metsäomaisuus on reaaliomaisuutta. Kun sijoitat metsäkiinteistöön, omistat fyysisesti kiinteistön maapohjan sekä puuston. Tapahtui pörssissä mitä tahansa, hehtaarit pysyvät sijoillaan ja puusto kasvaa metsässä suhteellisesti n. 4–5 % joka ikinen vuosi.

Metsäsijoituksen tuotto

Metsäsijoituksen keskimääräinen reaalinen tuotto on n. 4 %. Tämä on puhtaasti puunkasvatuksen tuomaa tuottoa, jossa ei vielä lasketa mukaan puun tai metsämaan arvonnousua.

Kun kantohintojen ja metsämaan hinnannousu otetaan huomioon, metsäsijoituksen keskimääräinen nimellinen vuosituotto on vuosina 2017–2022 ollut 10,9 %.

Hajautus

Metsään sijoittaminen on erinomainen tapa hajauttaa sijoitusvarallisuutta. Metsä on reaaliomaisuutena hyvä inflaatiosuoja ja korreloi hyvin vähän esimerkiksi osakkeiden kanssa.

Markkinatilanne ja suhdanteet

Metsäsijoitus on kannattavaa aina, mutta erityisesti nyt markkinassa on tilaa hankkia erinomaisia metsäsijoituskohteita järkevillä arvostustasoilla.

Suomen Sijoitusmetsien markkinahintaindeksi
Kuva 1. Suomen Sijoitusmetsien Markkinahintaindeksi

Metsätilan tarjoustason määrittely voi olla haastava rasti. Välitämme metsäkiinteistöjä aputoiminimellä Omalla Maalla LKV. Myyntimateriaalit koostuvat Suomen Sijoitusmetsien tuottamista sisällöistä, joista pääset kiinni metsäsijoituksen tuottoon, kohteen markkina-arvoon ja konkreettisesti esimerkiksi kohteelta tuleviin kassavirtoihin. Näiden avulla tarjoustason määrittely helpottuu ja tiedät tarkasti, millaista tuottoa kohde tarjoaa, kun hankit sen esimerkiksi pyyntihinnalla.

1. Tutustu Omalla Maalla LKV myyntikohteisiin täältä:

2. Suomen Sijoitusmetsät ottaa vastaan myös hankintatoimeksiantoja, joissa kokemuksella varmistamme, että asiakas tekee tuottavan metsäsijoituksen. Voit tutustua palveluun tarkemmin täältä:

3. Kirjoitamme myös Metsäsijoituskoulu -julkaisua, jossa pureudumme tiiviissä paketeissa metsäsijoittamisen eri aiheisiin:

4. Tutustu myös yhteismetsään sijoitusmuotona:

Yhteyshenkilöt

Voit myös ottaa suoraan meihin yhteyttä, metsäsijoituksissa teitä palvelee:

Aapo Anola-Pukkila.

Aapo Anola-Pukkila

Myynti ja asiakkuudet
Mika Venho

Mika Venho

Suuremmat kokonaisuudet

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä viesti oheisella palautelomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.