Liity yhteismetsään

Yhteismetsän osakkaaksi

Yhteismetsä on vaivattomin suoran metsänomistamisen muoto. Helpoimmin pääset yhteismetsän osakkaaksi liittämällä metsäalueita Metsänhaltijan Yhteismetsään. Autamme myös asiakkaitamme yhteismetsän osakkaaksi hankkimalla markkinoilta yhteismetsien osuuksia. Lisäksi voit liittyä rahapanoksella Metsänhaltijan Yhteismetsään, jolloin Sijoitusmetsät hankkii Sinulle liitettävän alueen. Suomen Sijoitusmetsät on Metsänhaltijan Yhteismetsän hoidosta vastuullinen ammattilaiskumppani.

Yhteismetsäosuuksien markkina ei toimi tehokkaasti, sillä tietoa ostopäätöksen tueksi ei ole riittävästi tarjolla. Me hankimme asiakkaallemme turvallisesti ja tehokkaasti yhteismetsien osuuksia. Suoritamme asiakkaan puolesta sekä markkinan seurannan että tiedonkeruutyön ja siihen perustuvat analyysit. Tarkastelemme mm. yhteismetsien metsä- ja muuta varallisuutta, tuottoa sekä osuuksien markkina-arvoa. Lisäksi selvitämme yhteismetsiin liittyviä muita arvoja ja ostopäätökseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä.

Metsänhaltijan Yhteismetsään liittyminen on mahdollista alueliitoksella, rahapanoksella tai tarjolla olevia osuuksia hankkimalla. Rahapanoksella liittyjälle hankimme metsäkiinteistökohteen, joka liitetään Metsänhaltijan Yhteismetsään yhteismetsäosuutta vastaan liittyjän rahapanoksen suuruuteen perustuen. Alueen liittämisen maanmittaustoimituksen maksaa valtio. Metsäomaisuuden liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on myös erinomainen vaihtoehto sukupolvenvaihdostilanteessa ja kuolinpesien ratkaisuna.

Yhteismetsä sopii erityisen hyvin niin metsänomistajalle kuin metsäsäästäjälle ja -sijoittajalle, joka

 Yhteismetsä pähkinänkuoressa: