Palvelut

Yhteismetsän osakkaaksi

Yhteismetsä on vaivattomin suoran metsänomistamisen muoto. Autamme asiakkaan yhteismetsän osakkaaksi joko hankkimalla markkinoilta yhteismetsien osuuksia tai liittämällä asiakkaan nimiin hankittava metsäalue Vakaan Tuoton Yhteismetsään, jossa Suomen Sijoitusmetsät Oy on hoidosta vastuullinen ammattilainen.

Yhteismetsäosuuksien markkina ei toimi tehokkaasti, sillä tietoa ostopäätöksen tueksi ei ole riittävästi tarjolla. Me suoritamme asiakkaan puolesta sekä markkinan seurannan että tiedonkeruutyön ja siihen perustuvan analyysin. Tarkastelemme mm. yhteismetsien metsä- ja muuta varallisuutta, tuottoa sekä osuuksien markkina-arvoa. Lisäksi selvitämme yhteismetsiin liittyviä muita arvoja ja ostopäätökseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä.

Vakaan Tuoton Yhteismetsään liittyminen on mahdollista alueliitoksella tai tarjolla olevia osuuksia hankkimalla. Hankimme tarvittaessa asiakkaalle metsäkiinteistökohteen, joka liitetään Vakaan Tuoton Yhteismetsään yhteismetsäosuutta vastaan, alueen markkina-arvoon perustuen. Alueen liittäminen on maksutonta, ja liittämisen maanmittaustoimituksen maksaa valtio. Metsäomaisuuden liittäminen VTYM:ään on myös erinomainen instrumentti sukupolvenvaihdostilanteessa ja kuolinpesien ratkaisuna.

Yhteismetsä sopii erityisen hyvin niin metsänomistajalle kuin metsäsäästäjälle ja -sijoittajalle, joka

Yhteismetsä pähkinänkuoressa: