Yhteismetsät

Metsänhaltijan Yhteismetsä

Metsänhaltijan Yhteismetsä on vaivattoman ja avoimuuteen perustuvan metsänomistuksen tulevaisuuden menestystarina. Se on laajeneva, valtakunnallisesti toimiva yhteismetsä, joka valjastaa metsänomistajan hyödyksi Suomen Sijoitusmetsien ja muiden yhteistyötahojen rautaisen kokemuksen ja tietotaidon metsäsijoittamisesta, metsäkiinteistömarkkinasta ja metsätaloudesta. Metsänhaltijan Yhteismetsä nostaa yhteismetsämuotoisen metsänomistuksen muiden säästämisen ja sijoittamisen tapojen rinnalle.

Yhteismetsä on vaivaton metsänomistamisen muoto


Metsänhaltijan Yhteismetsä on valintasi metsänomistajuuden ratkaisuksi, kun haluat metsäomaisuudellesi ammattimaisen ja ympäristöviisaan hoidon vaivattomassa ja läpinäkyvässä muodossa. Se on kotimainen ratkaisu ja mahdollistaa mm. tehokkaan sukupolvenvaihdoksen.

 

Metsänhaltijan Yhteismetsä -toiminnassa korostuvat muun muassa:

 

Metsänhaltijan Yhteismetsä sopii niin metsänomistajalle kuin metsäsäästäjälle ja -sijoittajalle. Se on metsänomistajuuden ratkaisusi, kun haluat

 


Kolme tapaa päästä mukaan Metsänhaltijan Yhteismetsään

1. Metsäalueiden liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään
Oman metsäalueen liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on helppoa eikä vaadi liittäjältä juuri mitään toimenpiteitä. Ensin tuotamme liitettävästä alueesta tietoa. Tämän jälkeen annamme tarjouksen alueen liittämiseksi Metsänhaltijan Yhteismetsään.  Liittämistä vastaan saa Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksia tilan tarjouksessa eriteltyä markkinahintaperusteista arvostusta vastaavan määrän. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tehdään liittämissopimus, jonka allekirjoituksesta lähtien lasketaan alueen liittäjän oikeus ylijäämään ja liitettävän alueen hallinta siirtyy yhteismetsälle.

Sopimuksen allekirjoitusten jälkeen haetaan viivytyksettä liittämistoimitusta Maanmittauslaitokselta, jonka prosessissa kestää yleensä pari-kolme kuukautta. Liitos on virallinen, kun se on merkitty kiinteistörekisteriin. Liittäminen on vaivatonta ja turvallista. Maanmittauslaitoksen liittämistoimituksen kulut maksaa valtio.

2. Myynnissä olevat yhteismetsäosuudet

Osakkaaksi pääsee myös ostamalla myynnissä olevia Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksia. Myynnissä olevia yhteismetsäosuuksia voit tarkastella esimerkiksi yhteismetsäosuuksien ilmoitustaululla.

3. Yhteismetsään liittyminen rahapanoksella

Jos sinulla ei vielä ole liitettävää metsäaluetta, ei hätää! Metsänhaltijan Yhteismetsään pääsee mukaan myös rahapanoksella. Tämä tapahtuu metsäkiinteistön hankintatoimeksiantona, jonka mukaisesti Suomen Sijoitusmetsät hankkii Metsänhaltijan Yhteismetsään liitettäväksi tarkoitetun metsäalueen. Kaupan jälkeen prosessi etenee viivytyksettä metsäalueiden liittämisen tavoin. Rahapanoksella liittyminen on tehokas ja vaivaton tapa sijoittaa ammattimaisesti hoidettuun metsään.

Kysy lisää Metsänhaltijan Yhteismetsästä ja liity joukkoon!