Yhteismetsät

Metsänhaltijan Yhteismetsä

Turvallisesta, huolettomasta ja tuottavasta metsänomistamisesta kiinnostuneen kannattaa tutustua Metsänhaltijan Yhteismetsään. Mikäli oman metsätilan omistaminen ja hoito on liian työlästä, hankalaa tai aikaa vievää, voi yhteismetsämuotoinen omistusratkaisu olla juuri sopiva.

Metsänhaltijan Yhteismetsä on uuden aikakauden yhteismetsämuotoinen tapa järjestää oman metsäomaisuuden hoito ja hallinnointi mahdollisimman vaivattomasti ja turvallisesti. Metsänhaltija valjastaa metsänomistajan hyödyksi Suomen Sijoitusmetsien huippuosaamisen, joka on jo yli vuosikymmenen ollut kysyttyä maan suurimpien metsänomistajien ja vaativimpien metsäsijoittajien keskuudessa.

Metsänhaltija on laajeneva, valtakunnallisesti toimiva metsänomistajien yhteisö, jonka tavoitteena on tuottaa mahdollisimman paljon hyvää metsästä niin osakkaiden kuin metsän eduksi. Metsänhaltijan Yhteismetsässä omaisuutesi kestävästä, pitkäjänteisestä ja tuottavasta hoidosta vastaavat Metsänhaltijan Yhteismetsän hoitokunta ja Suomen Sijoitusmetsät.


Metsänhaltijan Yhteismetsässä metsänomistaja saa omaisuudelleen huolettoman, turvallisen ja tuottavan hoidon ja hallinnoinnin. Suomen Sijoitusmetsät hoitaa Metsänhaltijan Yhteismetsän alueita kestävästi, pitkäjänteisesti ja läpinäkyvästi, ja aina Metsänhaltijan Yhteismetsän osakaskunnan parhaaksi. 

 

Metsänhaltijan Yhteismetsä -toiminnassa korostuvat muun muassa:

 

Metsänhaltijan Yhteismetsä voi olla metsänomistajuuden ratkaisusi, kun:


Kolme tapaa päästä mukaan Metsänhaltijan Yhteismetsään

1. Metsäalueiden liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään

Oman metsän liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on helppoa ja turvallista. Kaiken perustana ovat luotettavasti arvioidut puumäärät, tukkiosuudet ja kasvupaikkatiedot. Liittämistarjous vastaa metsätilan todennäköistä myyntihintaa julkisilla markkinoilla ja toimii suhdelukuna koko yhteismetsän arvoon nähden.

Liittäjän oikeus ylijäämään alkaa liittämissopimuksen allekirjoituksesta ja liitettävän alueen hallinta siirtyy Yhteismetsälle. Sopimuksen allekirjoitusten jälkeen Yhteismetsä hakee viivytyksettä liittämistoimitusta Maanmittauslaitokselta. Liittämisen virallistaminen kestää yleensä pari-kolme kuukautta. Alueen liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on metsänomistajalle maksutonta.

 

2. Yhteismetsään liittyminen rahapanoksella

Jos sinulla ei ole liitettävää metsäaluetta, ei hätää! Metsänhaltijan Yhteismetsään pääsee mukaan myös rahapanoksella. Tämä tapahtuu metsätilan hankintatoimeksiantona: Suomen Sijoitusmetsät hankkii liittyjälle markkinan tuottavimman toimijan varmuudella metsäalueen Metsänhaltijan Yhteismetsään liitettäväksi. Kaupan jälkeen prosessi etenee viivytyksettä metsätilan liittämisen tavoin. Rahapanoksella liittyminen on tehokas ja täysin vaivaton tapa sijoittaa ammattimaisesti hoidettuun metsään ja saada pääomalle vakaata passiivista tuottoa.

3. Myynnissä olevat yhteismetsäosuudet

Osakkaaksi pääsee myös ostamalla myynnissä olevia Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksia. Myynnissä olevia yhteismetsäosuuksia voit tarkastella esimerkiksi Suomen Sijoitusmetsien ylläpitämällä yhteismetsäosuuksien kauppapaikalla.

 

Kysy lisää Metsänhaltijan Yhteismetsästä ja liity mukaan!