Uusimmat artikkelit

Asiakaskokemus: Mitä tehdä perintömetsälle? Asiantuntija auttaa!

Metsäkiinteistön periminen voi olla epäselvä ja kuormittavakin prosessi. Suomen Sijoitusmetsien riippumaton asiantuntija auttaa perityn metsäkiinteistön arvonmäärityksessä ja helpottaa tuoreen metsänomistajan päätöksentekoa.

Asiantuntija auttaa arvonmäärityksessä ja käytännön järjestelyissä

Joensuulaisen Tuomo Puumalaisen tarina on hyvä esimerkki tilanteesta, joka on tulevaisuudessa vastassa monella suomalaisella. Hän peri metsää, ja edessä oli tärkeä päätöksentekotilanne perityn metsän kohtalosta.

Puumalaisen omien sanojen mukaan avulle oli tarvetta erityisesti perunkirjoitukseen liittyvässä paperisodassa sekä sitä seuraavissa jatkotoimenpiteissä.

Ensimmäistä kertaa tällaisessa tilanteessa olevan ei aina ole helppo selvittää, millaisia kiemuroita prosessin eri vaiheet pitävät sisällään. Asiantuntija-apu on tervetullut tuki ja turva, joka antaa varmuuden siitä, että kaikki tulee hoidettua parhaalla mahdollisella tavalla.

Suomen Sijoitusmetsien palvelut sopivat metsätilaa perivälle

Tuomo Puumalainen työskentelee tänäkin päivänä metsien parissa, mutta varsinaiseksi metsänomistajaksi hän tuli vasta isänsä menehtymisen jälkeen.

Lapsuutensa isänsä mukana metsissä kulkeneena suomalaisen metsän oikeanlainen hoitaminen on hänelle tärkeä asia.

“Oikeilla tavoilla metsistämme huolehtiminen on yksi merkittävimmistä teoista ilmastonmuutoksen torjumisessa”, Puumalainen sanoo.

Metsää perineelle ei aina välttämättä ole täysin selvää, miten tulevaisuudessa olisi fiksuinta toimia perintömetsän suhteen. Metsäluotsi-palvelu on juuri oikea apu näihin tilanteisiin. Suomen Sijoitusmetsien metsäasiantuntija kertoo vaihtoehdoista ja käytännön järjestelyistä selväkielisesti niin, että karikot vältetään.

Avainasemassa on metsäkiinteistön tarkka arvonmääritys

Kuten monessa vastaavassa tilanteessa, myös Puumalaisen tapauksessa kuolinpesän metsäkiinteistö jaettiin yhteisomistukseen. Sitä varten oli tarpeellista saada mahdollisimman varma ja tarkka arvio metsäkiinteistön markkina-arvosta. Puumalaisella oli tarve myös asiantuntevalle tiedolle eri vaihtoehdoista jatkoa ajatellen.

“Suomen Sijoitusmetsien kautta löytyi sujuva tapa hoitaa nämä molemmat ja palvelu oli proaktiivista. Olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen koko prosessiin”, sanoo Puumalainen.

Suomen Sijoitusmetsillä on käytössään ainutlaatuinen ja laajuudessaan markkinoiden kattavin verrokkikauppa-aineisto, jota käytetään määrittämään metsätilan markkina-arvoa.

Asiantuntijuudella varmuutta päätöksiin

Suomen Sijoitusmetsien Metsäluotsi-palvelun tavoitteena aina tuoda metsänomistajalle tietoon useampi tarjolla oleva vaihtoehto, ja auttaa valitsemaan niistä omaan tilanteeseen sopivin. Vuosien varrella kerrytetyllä kokemuksella asiakas saa luotettavuutta ja asiantuntijuutta käytännön päätöksiin, joita hän itse tekee kenties ensimmäistä kertaa.

Tuomo Puumalainen löysi Suomen Sijoitusmetsien palvelut verkoston välityksellä työkontaktiensa kautta. Hän on esimerkki tyytyväisestä asiakkaasta, jota pystyimme menestyksekkäästi auttamaan päätöksenteossa. Jokainen asiakkuus hoidetaan sen vaatimat erityistarpeet huomioiden ja meille on kunnia-asia, että asiakas on kokemuksensa perusteella valmis suosittelemaan saamaansa palvelua eteenpäin.

“Kyllä suosittelen. Suomen Sijoitusmetsillä on kattavat palvelut eri tilanteisiin ja asiakaspalvelu on erinomaista”, Puumalainen toteaa.