Uusimmat artikkelit

Suomen Sijoitusmetsät juhlii kymmenen vuotta kestänyttä taivaltaan suomalaisen metsäkiinteistömarkkinan uudistajana

Kiitos ja kumarrus jokaiselle asiakkaallemme ja asiantuntijallemme kuluneesta tapahtumarikkaasta kymmenestä vuodesta.

Kymmenessä vuodessa Suomen suurimmaksi

Kahden miehen visio on kymmenessä vuodessa kasvanut 14 ammattilaisen vahvuiseksi metsäkiinteistömarkkinan asiantuntijaorganisaatioksi.

“Olen todella ylpeä ja kiitollinen siitä, mihin asti olemme päässeet Suomen Sijoitusmetsien porukan kanssa. Tässä vaiheessa ei voi olla kiittämättä ja kumartamatta paitsi itseään päivittäin likoon pistävän henkilöstön suuntaan, myös pitkien asiakassuhteiden takana olevien ihmisten suuntaan”, kehuu perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Venho.

Suomen Sijoitusmetsien alkutaipaleella toiminnassa korostui metsäsijoittamisteema, kun metsäkiinteistöjä hankittiin ja hallinnointiin instituutioille. Vanhoja asiakkaita unohtamatta, nyt ja tulevaisuudessa palvelukokonaisuutta kasvatetaan ihan tavallisten metsänomistajien suuntaan. Tähän tarkoitukseen suunnitellussa Metsäluotsi-palvelussa asiantuntija kulkee metsänomistajan vierellä ennen kaikkea miettiessä metsäomaisuudesta luopumista.

“Metsäluotsi-konsepti on kehitetty metsänomistajille, jotka miettivät jatkaako edelleen metsänomistajana, miten tehdä sukupolvenvaihdos, millä ehdoilla tilan voisi liittää toimivaan yhteismetsään tai minkä verran metsistä saisi myytäessä ne julkisilla markkinoilla”, Venho kertoo.

Metsänomistajan vaihtoehtojen yhteismitallistamisessa pystytään luotettavasti hyödyntämään kertynyttä ja punnittua erityisosaamista puuston arvioinnista, kauppa-arvomenetelmän soveltamisesta, tuotto-odotteiden laskennasta ja käytännön metsänhoidon osaamisesta.

“Pitää aina muistaa, että metsänomistaja on päätöksentekijä ja yleensä fiksu sellainen. Annamme hänelle tietoa vain hyvien ja kauaskantoisten ratkaisujen tekemiseksi”, Venho sanoo.

Suomen Sijoitusmetsät haluaa olla Suomen osaavin ja monipuolisin metsäkiinteistömarkkinoiden toimija, ja olla luomassa entistä oikeudenmukaisempaa metsämarkkinaa. Suomen Sijoitusmetsien palvelut kattavat kaikki metsänomistamisen eri vaiheet, ja asiakkaisiin lukeutuu sekä maan suurimpia metsäsijoittajia että lukuisa joukko yksityishenkilöitä.

“Näinkin pitkään Suomessa toimineen alan uudistaminen ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta hattu nousee jokaiselle, joka on uskonut meidän tekemiseemme vuosien varrella.”

Kestävä liiketoiminta kantaa pitkälle

Ensimetreiltä, vuodesta 2013 saakka Suomen Sijoitusmetsät on luottanut siihen, että kasvot esillä ja kädet savessa luodaan luotettavaa ja kestävää liiketoimintaa. Alussa pidettiin kiinni siitä, että perustajien kasvot toimivat luottamuksen takeena, vaikka kaikki eivät ideaan uskoneetkaan. Kymmenen vuotta myöhemmin perustaja Mika Venho on edelleen samalla tarmolla mukana käytännön työssä.

“Emme tyydy valmiisiin vastauksiin vaan haluamme tarkastella asioita uusista näkökulmista. Henkilöstöä ja toimitusjohtajia on vaihtunut, mutta kova ydin on säilynyt ennallaan. Sijoitusmetsät on saanut jokaiselta yhteistä polkua kulkeneelta jotakin, ja uskon, että uusia haasteita etsineet ovat saaneet meiltä juuri niitä”, Venho toteaa.

Vaikka ammattilaisten joukko on kasvanut moninkertaiseksi, jokaisen työpäivän taustalla vaikuttavat edelleen alkutaipaleella vakiintuneet tärkeät arvot, kuten metsäkiinteistömarkkinan oikeudenmukaisuuden lisääminen, asiakasarvon luonti, datakeskeisyys ja tiedon älykäs soveltaminen.

“Suuri osa työntekijöistä on itsekin metsänomistajia, jolloin heidän on helppo katsoa asioita metsänomistajan näkökulmasta ja antaa päätöstukea viisaiden ratkaisujen tekemiseen”, Venho sanoo.

Suomen Sijoitusmetsät jatkaa tulevaisuudessakin metsäkiinteistömarkkinatiedon jakamista metsänomistajille ja metsäalan toimijoille, joiden arvot lepäävät suomalaisessa metsässä ja sen hyvinvoinnissa.

Venho tietää, että toimiva ja tehokas markkina vaatii, luotettavaa ja monipuolista tietoa etenkin arvioitaessa sen kehittymistä. Suomessa on hyvin nähty, kun metsällä on hinta, sitä myös halutaan hoitaa hyvin.

“Suomalainen metsä on vankka ja monipuolinen sijoituskohde. Meidän palveluvalikoimastamme tulee jatkossakin löytymään juuri sopiva toimintatapa kaikenlaiselle metsänomistamiselle. Asiakkaamme saa aina sotkea kätensä saveen niin paljon, kuin suinkin haluaa, mutta avullamme metsää voi omistaa vastuullisesti myös kaupunkikodista käsin.”