Uusimmat artikkelit

Yhteismetsä-webinaari: webinaarin tallenne julkaistu 

Suomen Sijoitusmetsien maanantaina 15.5.2023 järjestämän webinaarin tallenne on julkaistu. Kiitokset kaikille osallistumisesta ja kysymyksistä! Näet tallenteen alapuolella sijaitsevasta upotuksesta tai klikkaamalla tästä.

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

Yhteismetsät ovat alkaneet kiinnostaa suurta yleisöä metsänomistamisen muotona. Yhteismetsään liittyy useita hyviä puolia, mutta yhteismetsärakenteella on myös kääntöpuolensa. Eri puolista on hyvä olla tietoinen, mikäli harkitsee yhteismetsää oman metsänomistamisensa ratkaisuna. 

 

Webinaari koostuu seuraavista puheenvuoroista ja aiheista:

1. Yhteismetsän vahvuudet ja heikkoudet, sekä miten nämä toteutuvat Metsänhaltijan Yhteismetsässä.

* Puhujana palvelupäällikkö Teemu Silmu Suomen Sijoitusmetsistä.

2. Yhteismetsäosuuksien myyminen ja ostaminen: esittelyssä Suomen Sijoitusmetsien ylläpitämä maksuton kauppapaikka yhteismetsäosuuksille.

* Puhujana kiinteistönvälittäjä Teemu Mäkinen Suomen Sijoitusmetsistä.

3. EU-regulaatio ja metsänomistaja: millaisia vaikutuksia mahdollisilla EU-päätöksillä voi olla metsänomistajan kannalta, ja miten yhteismetsä voi auttaa varautumaan muutoksiin?

* Puhujana metsäsijoittamisen Grand Old Man, Metsänhaltijan Yhteismetsän hoitokunnan vetovastuun ottava Jyrki Ketola, joka myös seuraa tiiviisti EU:n päätöksentekoa ja sen vaikutusta suomalaiseen metsätalouteen.

 

Nyt järjestetty yhteismetsäwebinaari oli ensimmäinen lajissaan ja aloitti webinaarien sarjan, jossa tullaan käsittelemään yhteismetsän lisäksi myös monia muita mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita metsiin ja metsänomistamiseen liittyen. Seuraava webinaari tullaan järjestämään vielä ennen juhannusta, tarkempi ajankohta ja aiheet julkistetaan myöhemmin. Tulevista webinaareista saat tietoa seuraamalla Suomen Sijoitusmetsiä sosiaalisessa mediassa sekä osoitteessa sijoitusmetsat.fi/ajankohtaista/.

Lämpimästi tervetuloa mukaan myös seuraavaan webinaariimme!

Kiinnostaako yhteismetsä? Lue lisää täältä, ja ota meihin yhteyttä!