Yhteismetsät

Metsänhaltijan Yhteismetsä

Metsänhaltijan Yhteismetsä on vaivattoman ja avoimuuteen perustuvan metsänomistuksen tulevaisuuden menestystarina. Se on laajeneva, valtakunnallisesti toimiva yhteismetsä, joka valjastaa metsänomistajan hyödyksi Suomen Sijoitusmetsien ja muiden yhteistyötahojen rautaisen kokemuksen ja tietotaidon metsäsijoittamisesta, metsäkiinteistömarkkinasta ja metsätaloudesta. Metsänhaltijan Yhteismetsä nostaa yhteismetsämuotoisen metsänomistuksen muiden säästämisen ja sijoittamisen tapojen rinnalle.

Yhteismetsä on vaivaton metsänomistamisen muoto

Metsänhaltijan Yhteismetsä on valintasi metsänomistajuuden ratkaisuksi, kun haluat metsäomaisuudellesi ammattimaisen ja ympäristöviisaan hoidon vaivattomassa ja läpinäkyvässä muodossa. Se on kotimainen ratkaisu ja mahdollistaa mm. tehokkaan sukupolvenvaihdoksen.

Metsänhaltijan Yhteismetsä -toiminnassa korostuvat muun muassa:

Metsänhaltijan Yhteismetsä sopii niin metsänomistajalle kuin metsäsäästäjälle ja -sijoittajalle. Se on metsänomistajuuden ratkaisusi, kun haluat

Kolme tapaa päästä mukaan Metsänhaltijan Yhteismetsään

1. Metsäalueiden liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään

Oman metsäalueen liittäminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on helppoa eikä vaadi liittäjältä juuri mitään toimenpiteitä. Pääpiirteittäin prosessi menee niin, että teemme liittämisestä tarjouksen liitettävää aluetta vastaavasta yhteismetsäosuudesta. 

Tarjous pohjautuu liitettävän alueen ja yhteismetsän markkina-arvoihin. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tehdään liittämissopimus, jonka allekirjoituksen myötä liittyjä saa osakkaan oikeudet ja liitettävän alueen hallinta siirtyy yhteismetsälle. 

Sopimuksen allekirjoitusten jälkeen haetaan välittömästi liittämistoimitusta Maanmittauslaitokselta, jonka prosessissa kestää yleensä pari-kolme kuukautta. Liitos on virallinen, kun se on merkitty kiinteistörekisteriin. Liittäminen on maksutonta, kuten on myös osakkuus tämän jälkeen.

2. Myynnissä olevat yhteismetsäosuudet

Osakkaaksi pääsee myös ostamalla myynnissä olevia Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksia. Myynnissä olevia yhteismetsäosuuksia voit tarkastella esimerkiksi yhteismetsäosuuksien ilmoitustaululla.

3. Yhteismetsään liittyminen hankintatoimeksiannolla

Jos sinulla ei vielä ole liitettävää metsäaluetta, ei hätää! Suomen Sijoitusmetsät hankkii sinulle sellaisen. Tämä tapahtuu metsäkiinteistön hankintatoimeksiantona, jonka mukaisesti Suomen Sijoitusmetsät hankkii Metsänhaltijan Yhteismetsään liitettäväksi tarkoitetun metsäalueen. Kaupan jälkeen prosessi etenee metsäalueiden liittämisen tavoin.

Kysy lisää Metsänhaltijan Yhteismetsästä ja liity joukkoon!